15.3.2024.

Novosti

Predsjednik Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save nazočio Regionalnom forumu UN-a o održivom razvoju

S ponosom objavljujemo da je Blaž Lipovšek, predsjednik Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save, nazočio Regionalnom forumu UN-a o održivom razvoju, održanom u Ženevi od 13. do 14. ožujka 2024. godine.
Kao panelist SDG 13 Okruglog stola o vršnjačkom obrazovanju na temu Klimatskih akcija, Blaž je predstavljao ne samo Parlament mladih sa sliva rijeke Save već i cijelu svoju generaciju. Njegov glas je odjeknuo kroz zabrinutost i težnje mladih ljudi diljem svijeta, naglašavajući važnost jačanja pripremljenosti za ekstremne klimatske pojave kroz sisteme ranog upozoravanja na višestruke opasnosti i holističke politike koje se istodobno bave biodiverzitetom i klimatskim krizama.
Blaž je u svoјеm govoru s ponosom predstavio utjecajan rad Parlamenta mladih sa sliva rijeke Save i projekt «Čuješ li naše rijeke?». Istaknuo je važnost angažmana mladih na međunarodnim platformama, budući da mnogi tinejdžeri žele podijeliti svoja razmišljanja i ideje, ali često nemaju te prilike. Izrazio je uverenje da će događaji poput Regionalnog foruma UN-a podstaknuti više pojedinaca k očuvanju prirode, posebice na polju zaštite naših ključnih vodnih resursa.
Snimka Blaževog govora dostupna je na UN web TV. (Blaž počinje na cca. 39:30 min.), dok se Izvješće s Regionalnog foruma, koje je sastavio Blaž, može preuzeti ovdje.