20.7.2020.

Događanja

WACOM projekt- uvodni sastanak


Uvodni sastanak za projekt „Upravljanje nepredviđenim situacijama u slivu rijeke Save (WACOM)“ održan je putem web-a 20. i 21. srpnja 2020. godine.

Projekt je odobren za sufinanciranje u okviru trećeg poziva Interreg Dunavskog transnacionalnog programa. Glavni cilj projekta je smanjenje okolišnih rizika povezanih sa slučajnim onečišćenjem i poplavama s potencijalnim prekograničnim utjecajem putem poboljšanja suradnje ključnih sudionika i zajednički razvijenim operativnim sustavom. Vodeći partner je Sveučilište u Ljubljani, dok su projektni partneri institucije za upravljanje vodama, plovidbu i civilnu zaštitu. Projekt je službeno započeo 1. srpnja 2020. a trajat će 30 mjeseci (do prosinca 2022.).
Na početku sastanka projektni partneri upoznali su se s Projektom i razmatrali radne pakete u vezi sa statusom zajedničke spremnosti i reakcije, razvojem okvira s alatima i verifikacijom sustava na pilot lokacijama te izradom strategije provedbe koordiniranih akcija u slučajevima izvanrednih situacija u slivu rijeke Save. Početak projekta pozdravio je i g. Gustav Csomor, koji je zadužen za projekt od strane upravnog tijela DTP-a.
Više informacija o projektu i dnevni red uvodnog sastanka može se preuzeti u nastavku, dok će u bliskoj budućnosti, mikro web stranica WACOM-a biti postavljena u okviru web stranice Dunavskog transnacionalnog programa.
Početak 20.07.2020.
Završava 21.07.2020.