Догађаји

WACOM пројекат- Уводни састанак


Уводни састанак за пројекат „Управљање непредвиђеним ситуацијама у сливу ријеке Саве (WACOM)“ одржан је путем wеб-а 20. и 21. јула 2020. године.

Пројекат је одобрен за кофинансирање у оквиру трећег позива Интеррег Дунавског транснационалног програма. Главни циљ пројекта је смањење еколошких ризика повезаних са случајним загађењем и поплавама са потенцијалним прекограничним утицајем путем побољшања сарадње кључних актера и заједнички развијеним оперативним системом. Водећи партнер је Универзитет у Љубљани, док су пројектни партнери институције за управљање водама, пловидбу и цивилну заштиту. Пројекат је службено започео 1. јула 2020. а трајаће 30 мјесеци (до децембра 2022.).
На почетку састанка пројектни партнери упознали су се са Пројектом и разматрали радне пакете у вези са статусом заједничке спремности и реакције, развојем оквира са алатима и верификацијом система на пилот локацијама те израдом стратегије спровођења координисаних акција у случајевима ванредних ситуација у сливу ријеке Саве. Почетак пројекта поздравио је и г. Густав Чомор, који је задужен за пројект од стране управног тијела ДТП-а.

Више информација о пројекту и дневни ред уводног састанка може се преузети у наставку, док ће у блиској будућности, микро wеб страница WACOM-а бити постављена у оквиру wеб странице Дунавског транснационалног програма.
Почетак 20.07.2020.
Завршава 21.07.2020.