9.12.2022.

Састанци Страна

Девети састанак држава страна Оквирног споразума о сливу ријеке Саве

Девети састанак држава страна Оквирног споразума о сливу ријеке Саве (Оквирни споразум) биће одржан 9. децембра 2022. године у Загребу, Република Хрватска.
 
Састанку ће присуствовати високи представници свих страна Оквирног споразума: Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Републике Србије и Републике Словеније, као и Црне Горе, те позвани гости - представници партнерских организација, посматрача и других релевантних институција и Парламента младих са слива ријеке Саве.
 
Главни циљ састанка је разматрање статуса спровођења Оквирног споразума и достигнућа Међународне комисије за слив ријеке Саве у претходне три године као и кључних изазова у наредном периоду, посебно оних који се односе на сарадњу у управљању ријечним сливом, управљању ризицима од поплава, обнови пловидбе као и размјени података и информација од значаја за цијели слив ријеке Саве.
 
Посебна пажња ће бити посвећена питањима одрживог развоја и планирања управљањем ријечним сливом а такође и  смјерницама за даљу сарадњу у оквиру рада Међународне комисије за слив ријеке Саве.
 
Mјesto догађаја Загреб
Почетак 09.12.2022.
Завршава 09.12.2022.